zaterdag 19 mei 2012

Oma, gefeliciteerd!!


Zitten we toch op de bank te bedenken hoe oud je eigenlijk bent geworden... Volgens mama is het 77, maar dat kunnen Mirte en ik ons eigenlijk niet voorstellen. Je lijkt toch echt nog jonger hoor, in onze ogen! Maar dat zal ook wel komen doordat je altijd zo gezellig en actief bent. Lekker met Tessy door het bos lopen en wanneer we langskomen gezellig babbelen met een kopje thee erbij :)

En toen wij nog een stukje kleiner waren, kwamen we wel vaker bij jullie een hapje mee eten. Het menu stond van tevoren vast. Wanneer er werd gevraagd wat we wilden eten, was dat altijd kip, patat en stoofpeertjes! Echt een opa en oma maaltje, een soort gummi-traditie ;)

En oma, weet je nog dat je geprobeerd hebt om Mirte en mij te leren breien? Jan was wel vaker bij opa in de schuur te vinden, nog steeds trouwens, en wij vonden het wel leuk om eens zelf onze wintersjaals te kunnen maken. Nou, had mama gezegd, dan moet je maar bij je oma zijn, die kan jullie dat wel leren. Nu had Mirte daar natuurlijk nog wel geduld voor en dat ging stukje bij beetje nog wel vooruit. Maar ik was tussendoor zoals gewoonlijk veel te druk met iedereen de oren van het hoofd kletsen, dus van breien kwam niet veel! Volgens mij is mijn sjaal toen slechts zo'n 5 centimeter lang geworden, maar gezellig was het wel :)

Nu kunnen wij jou soms nog eens ergens mee helpen. Met computerperikelen bijvoorbeeld! Wanneer er iets heel technisch aan de hand is, sturen we Jan erop af. Die weet dat wel weer op te lossen. Maar wanneer er iets  uitgelegd moet worden en Mirte of ik hebben er ook verstand van, dan komen wij liever even helpen. Jan is super handig met de computer, maar zo snel, dat het niet bij te houden is. Dus dan vinden wij als kleindochters het alleen maar leuk om gezellig even langs te kleppen, weer een mooi excuus ;)


Niet zo'n duidelijke foto, maarja, mama had hier pas net haar mobieltje ;)

Vanavond komen we met z'n allen je verjaardag vieren. En mag ik dan stiekem weer hopen op een stukje mandarijnenkwarktaart? Want dat is ook echt zo'n typische oma-traktatie en die van jou is natuurlijk altijd het lekkerst ;)

Tot vanavond!
Liefs, Fleur

10 opmerkingen:

  1. Wat een lief stukje heb je geschreven,Fleur.
    En Proficiat met de verjaardag van je lieve oma.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hiep hiep hoera voor die lieve oma. Geniet maar van de gezellige avond die jullie daar ongetwijfeld zullen hebben!

    Liefs,

    liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Proficiat met (schoon)moeder en oma!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ach Fleur, wat heb je een leuk stuk over je oma geschreven. Wat heerlijk dat je zo´n fijne band hebt met je oma. Die moet voor altijd zo blijven hoor...
    Fijne verjaardag vanavond met oma en van harte gefeliciteerd...
    Ik wens je een heel fijn weekend,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een lief stukje! Oma proficiat!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel mooi om te lezen! Fijne verjaardag. de foto geeft toch een beetje een idee. Enne ... komt die mandarijnentaart nog een keer in je blog? Met receptje?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hoor! Ik ben binnenkort jarig en dan ga ik 'm samen met mamma namaken. Eventjes geduld nog, eind juni is het zover!!

      Fleur.

      Verwijderen
  7. Gefeliciteerd met oma! En maak er vanavond maar een gezellige boel van. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. wat een lieve woorden, oma's moeten vertroeteld en gekoesterd worden! hopelijk hebben jullie fijn gevierd! groetjes, Hilde

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...